1.png
  • Anette Hommel

015 Hvordan har du det egentlig?


Visste du at psykiske helseutfordringer er en av de vanligste komplikasjonene som følge av graviditet og fødsel?


I denne episoden snakker Lena Yri Engelsen og Gro Vatne Brean fra Landsforeningen 1001 dager om hvilke psykiske utfordringer man kan støte på i forbindelse med svangerskap og barsel, når og hvor du kan søke hjelp, og hva du kan gjøre på forhånd for å gi deg selv et best mulig utgangspunkt for en god barseltid.


"Den enkelte kvinnes subjektive opplevelse av hvordan hun har det er viktigere enn hva andre måtte mene, og ikke minst hvordan naboen måtte ha det"

- Gro Vatne BreanLena er generalsekretær i Landsforeningen 1001 dager, som hun startet etter at hun selv hadde gått gjennom en fødselsdepresjon. Gro er psykologspesialist og sitter i styret i Landsforeningen.


Det tar 1001 dager fra unnfangelse og til barnet fyller 2 år. Dette er en svært sårbar tid. Landsforeningen 1001 dager er den første brukerstyrte landsforeningen i Norge som jobber med mental helse under svangerskap og etter fødsel.


Ressurser som nevnes er:


Finn ut mer om Landsforeningen 1001 dager her:

www.www.landsforeningen1001dager.no

www.instagram.com/landsforeningen1001

www.facebook.com/landsforeningen1001dager

www.twitter.com/1001dagerEpisoden er sponset av Liten og Trygg. Vet du hva du skal gjøre hvis barnet ditt setter noe i halsen eller faller ned trappa? Det du gjør i minuttene før ambulansen kommer, kan bety forskjell på liv og død. Lær deg førstehjelp for baby og barn med et direktesendt nettkurs du kan ta hjemme fra din egen stue.

Meld deg på et livsviktig kurs på www.litenogtrygg.no

og få 30% rabatt med rabattkoden:

GRAVID2021Få mer Graviditet, fødsel og tiden etterpå


Svart hvitt Spotify ikon
Svart hvitt Instagram ikon
Svart hvitt Facebook ikon

29 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle